3 marketingtips

0
1360

Ben je een nieuw bedrijf gestart? Dan is het natuurlijk van belang dat je jouw dienst of product bekend maakt. Consumenten moeten weten dat jouw bedrijf bestaat en wat het doet. Om dit te verwezenlijken moet je je gaan verdiepen in de marketingwereld. Doormiddel van marketing kan jij jouw product of dienst aan de man brengen. Hier komen wel een aantal aspecten bij kijken. Daarom in dit artikel 3 tips om je marketing op orde te krijgen.

 

Tips

 

  1. Zorg dat je je doelgroep kent. Door duidelijk in kaart te brengen wie jouw doelgroep is en wat zij willen, kan je inschatten hoe je het beste op die behoefte kunt inspelen met betrekking tot de marketing van je bedrijf. Is jouw doelgroep bijvoorbeeld al op leeftijd, dan is het niet verstandig om je marketing via social media te doen. Een billboard of tv-commercial zal dan meer effect hebben. Heb je een jongere doelgroep, breng dan in kaart welke online platformen zij het meest gebruiken en uit je marketingcampagnes via deze kanalen.

 

  1. Check je concurrentie. Je leert vaak het meeste van jouw concurrenten. Zij zijn al een tijdje bezig met eenzelfde dienst of product en hebben al het een en ander uitgeprobeerd op het gebied van marketing. Natuurlijk moet je campagnes en ideeën niet klakkeloos overnemen. Blijf origineel. De concurrenten gebruik je echt om inspiratie op te doen.

 

  1. Maak een marketingstrategie plan. DOor inzichtelijk te maken waar jij je op wilt gaan focussen wat betreft de marketing, creëer je overzicht en weet je voor jezelf waar je aan toe bent en welke doelen je moet gaan halen. Het opstellen van een strategieplan probeer je altijd SMART te doen dit houdt in dat het plan specefiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden is.

 

Als je bijvoorbeeld de marketing te lastig vind, kun je ook altijd uitwijken en hulp vragen bij een content marketing bureau. Zij zullen je helpen jouw marketing op orde te krijgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here