De diensten van een innovatiebureau

0
1146

Kun je tegelijk nu leiding geven aan je bedrijf en ondertussen al een blik te werpen op de toekomst? Kun je naast het organiseren van de dagelijkse werkzaamheden ook nog eens bezig gaan met innoveren? Ja, dat kan, mits je maar een beroep doet op de professionals van het innovatiebureau.

Fouten maken mag

Innoveren moet je leren en is iets dat om creativiteit en leiderschap vraagt. Succesvolle managers hebben gemeen dat ze altijd de belangen van de klant centraal stellen, een faalveilige omgeving bieden en dat ze durven creativiteit te stimuleren. Bovendien sturen ze aan op experimenteren en vooral op doorzetten. Dat betekent dus dat fouten maken mag, dat je fouten toegeeft en dat fouten gemaakt worden in een veilige omgeving,

Stap af van het business case model

Innoveren is afstappen van het beproefde business case model. Het vraagt ook om een nieuwe manier van leidinggeven. Wil je echt grip op het geheel, laat dan vooral los en zit als leidinggevende niet overal bovenop. Stimuleer creativiteit in alle vormen en houd op met brainstormsessies zonder kop en staart. Daar zijn tegenwoordig veel betere methoden voor, bijvoorbeeld in de vorm van design thinking. Het innovatiebureau kan je haarfijn uitleggen wat hier de voordelen van zijn en wat het je brengt.

Investeer in je mensen en creëer multidisciplinaire teams

Als je echt wilt innoveren, dan investeer je in trainingen voor je mensen. Laat je medewerkers nieuwe technieken leren. Innoveren is nog veel meer. Het is de klant net als de medewerker veel eerder betrekken bij een productinnovatie. Wist je wel dat dit ook tijd en geld bespaart? Creëer multidisciplinaire teams binnen je organisatie als je open staat voor out-of-the-box oplossingen.

Innoveren is experimenteren

Eigenlijk is innoveren niets anders dan proberen, experimenteren, Ook dan, als je een cyclische wijze van projectmanagement kiest, komt design thinking en scrum weer aan de orde. Binnen de cyclus is het vooral een kwestie van experimenteren, ook als dat soms schuurt. Alleen dan kan elke stap die je zet je dichter bij een unieke oplossing brengen. Vraag om ondersteuning van het innovatiebureau. Dat helpt je als onderneming echt verder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here