Groot nieuws voor kleine auto’s

0
1525

De markt voor kleine auto’s floreert in het midden van de brandstofcrisis en een automobielmarkt loopt gevaar. De totale autoverkopen in Europa daalden met 7% in vergelijking met vorig jaar, waarbij veel premiumfabrikanten hun focus verlegden naar kleinere, milieuvriendelijke auto’s.

De vraag van consumenten is verschoven naar milieuvriendelijke en veilige gezinsauto’s en populaire reeksen zijn steeds de kleinere, goedkopere modellen. Dit was vooral het geval voor Fiat, Renault en Peugeot in 2011. Dezelfde lijn zie je wanneer je de bedrijfsautoverzekeringen analyseert.

Zelfs in Amerika, waar grote auto’s meer de norm zijn, lijkt er een beweging te zijn in de richting van kleinere, zuinige voertuigen. In februari was er een toename van het aantal aankopen van kleine auto’s in de VS, waardoor de totale autoverkopen werden gestimuleerd toen consumenten probeerden de stijgende brandstofrekeningen te ontwijken.

BrandstofefficiĆ«ntie is ook een grote kanshebber bij het veiligstellen van toekomstige autoverkopen – waarbij klanten ervoor kiezen om oudere en inefficiĆ«nte voertuigen te vervangen door hybride, milieuvriendelijke en zuinige auto’s met een hogere kilometerstand. Dit lijkt een van de belangrijkste aspecten te worden waar mensen rekening mee moeten houden bij de aankoop van een nieuwe auto.

Hoewel de overgang naar elektrische auto’s tot nu toe erg langzaam en minimaal is, zou een echte verschuiving naar eco-energie in de toekomst voor de auto-industrie kunnen zijn? Bij elke motorshow de afgelopen jaren is het aantal milieuvriendelijke concepten en voertuigen steeds hoger geworden. En in het Verenigd Koninkrijk, met de recente budgetwinst voor brandstofprijzen met nog eens 3 p per liter, wordt benzine zelfs nog populairder …

Hoewel besturen met een zuinige auto de beste manier is om je brandstofuitgaven te verlagen, zijn er andere manieren om je kilometers te verhogen, gewoon door je rijgedrag aan te passen en je voertuig te onderhouden. Als u er bijvoorbeeld voor zorgt dat uw banden goed zijn opgepompt en voldoende profieldiepte heeft, kunt u uw brandstofefficiƫntie verhogen, net als het minimaliseren van externe elektrische apparaten tijdens het rijden, zoals de radio, verwarming of airconditioner. Wanneer u benzine moet bijvullen, zorg er dan voor dat u dit in de vroege ochtend doet wanneer de brandstof dichter is, zodat u meer waar voor uw geld krijgt!

De kosten voor het bezitten en besturen van een auto stijgen voortdurend, met de prijs van verzekeringen, reparaties, vervangingsbanden en brandstof allemaal met het jaar omhoog. Met een stijgende vraag naar kleine auto’s kunnen we alleen maar hopen dat voertuigfabrikanten een breder scala van milieuvriendelijke en zuinige auto’s blijven ontwikkelen die tegemoetkomen aan de wensen van de consument.

Een auto lenen? Via een zakelijke lening is dit mogelijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here