Groot nieuws voor Manchester City

0
1193

Er waait zomerwind en het lijkt alsof er iets verandert in de lucht voor Manchester City. De enige vraag die overblijft is hoe groot de verandering zal zijn? Met het doel om Manchester City tegen het seizoen 2010-2011 naar de Champions League te brengen, is de eigenaar van de club op zoek naar een enorme transformatie.

Na de recente ontslag van manager Eriksson benaderde Manchester City onmiddellijk de coach van Blackburn Rover, Mark Hughes, om zijn plaats in te nemen. In de afgelopen vier jaar heeft Hughes de Rovers naar drie halve finales gebracht. Hij was echter gefrustreerd door het beperkte budget bij Blackburn en vond dat hij het team zo ver mogelijk had genomen. Hoewel de Rovers geen afstand wilden doen van Hughes, wilde hij gaan en met een verwachte vergoeding van £ 2 miljoen of meer werd de deal gesloten.

Na Eriksson’s minder dan uitstekende prestaties in Manchester City, hopen ze dat Hughes het budget dat ze hem bieden, kan nemen en het team naar zijn potentieel kan brengen. Interviews impliceren dat Hughes ‘visie voor de club nauw aansluit bij die van de eigenaar en leidinggevenden van de stad. Hij heeft ze al een tekort aan spelers en staf gegeven die hij van plan is te rekruteren en ze hebben hun lot in handen gegeven, samen met een overdrachtsbudget van £ 40 miljoen. Hughes heeft echter de reputatie spelers te verkrijgen door nominale en soms niet-bestaande overdrachtskosten te betalen. In de hoop dat record te behouden, zijn enkele geruchten dat ze de club binnenkomen zijn achterkamerpersoneel uit Blackburn, evenals de vleugelspeler David Bentley en hun spits, Roque Santa Cruz.

Een andere speler Manchester City wil en wil slecht, is Ronaldinho van Barcelona. Ronaldinho wordt door veel fans en experts geclaimd als de beste voetballer ter wereld en wil ook de best betaalde speler zijn. Naar verluidt vraagt ​​hij £ 200.000 per week. Dat is £ 65.000 meer dan de huidige best betaalde speler. Maar is hij het waard? AC Milan en Chelsea hebben besloten dat hij dat niet is en hebben zich teruggetrokken uit de onderhandelingen met de in Brazilië geboren aanvallers. Maar Manchester City gaat door.

Door deze mogelijke overdracht moet Hughes een beetje kapot gaan, omdat de overname een enorme boost zou zijn voor zijn toch al formidabele reputatie. Ronaldinho staat echter nog steeds onder contract bij Barcelona, ​​dus de nieuwe manager zou waarschijnlijk een flinke duik moeten maken in dat transferbudget. Natuurlijk, gezien de wens om Manchester City uit te bouwen tot een van de topteams in Engeland, kon het hebben van een speler met de vaardigheid en bekendheid van Ronaldinho alleen maar helpen. Alleen zijn naam zal fans naar de club trekken.

Natuurlijk zijn fans van spelers zoals Ronaldinho een beetje aan de dolle kant. Manchester City heeft de aanvaller nog niet eens ondertekend en ze voelen nu al de behoefte om na te denken over de commerciële mogelijkheden die hand in hand zouden gaan met zijn komst. Gebaseerd op de schappen in Barcelona, ​​zal Ronaldinho’s gezicht en nummer de overgrote meerderheid van de merchandise van Manchester City sieren als hij wordt overgeplaatst. Hoewel ze dat willen, is Manchester City echt klaar voor de verandering die het hebben van een speler als Ronaldihno met zich meebrengt? Alleen een ondertekend contract en de tijd zullen het leren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here