Jezelf afsluiten van gokken

0
869

Iedereen kent het wel, even een gezellig avondje gokken met een paar vrienden. Misschien een leuke winst in de wacht slepen en vervolgens nog even naar de discotheek. Daar is natuurlijk niks mis mee. Het zorgt zelfs voor een extra stukje spanning en adrenaline op een anders toch al leuke avond. Bij sommigen kan deze onschuldige activiteit echter leiden tot een ware verslaving. Hoewel dit van niemand de eerste insteek is vooraf aan het gokken, kan het de beste overkomen. Gelukkig kan je, met wat hulp van de online gokaanbieder, er zelf voor zorgen dat dit risico beperkt blijft.

Zet jezelf buitenspel

Het klinkt misschien wat overdreven, maar in feite is dit wel waar de gok term self exclusion op neer komt. Bij self exclusion, ook wel zelf uitzondering genoemd, dien je een verzoek bij een online gokaanbieder in om jouw account voor een bepaalde tijd stop te zetten en te blokkeren. Meestal zijn dit een aantal maanden, maar deze periode kan ook meerdere jaren bedragen. Bij de meeste online gokaanbieders kan gebruik worden gemaakt van deze feature. De optie is in het leven geroepen om spelers te behoeden voor een verslaving. Dit terwijl de keuze hiervoor in de handen van de speler zelf blijft. Zelf uitzondering is de extremere vorm van een time out. Bij deze optie wordt een verzoek ingediend om het gokken slechts op bepaalde momenten te blokkeren voor de speler. Voorbeelden zijn een bepaald tijdstip en een bepaalde tijdstip of een weekdeel.

Er zijn ook grenzen

Daarnaast zijn er ook nog andere vormen om verslaving tegen te gaan die wat minder extreem zijn dan zelf uitzondering. Zo zijn er meerdere online gokaanbieders die andere hulpmiddelen aanbieden voordat de vrij definitieve zelf uitzondering er aan te pas hoeft te komen. Een voorbeeld is het zogeheten bet limit. Dit is een speellimiet in de vorm van een bedrag waar maximaal mee gespeeld kan worden. Dit limiet kan vaak voor verschillende tijdsperioden worden ingesteld waarbij kan worden gedacht aan een maximum speel budget per dag of week.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here