Alles weten over een 3D printer

0
973

Meer en meer komt de 3D printer op de voorgrond te staan in het dagelijks leven. Dat komt onder andere doordat er zoveel dingen mee gedaan kunnen worden. Vooral op zakelijk gebied is dit heel aantrekkelijk. De juiste kennis opdoen helpt bij het doen van de juiste investering als ondernemer. Je kan dan de printer kiezen die precies past bij wat jouw bedrijf nodig heeft. Alleen al om die reden is het aantrekkelijk om te bekijken wat de voordelen op het gebied van produceren en ontwerpen zijn. Leer in ieder geval over de volgende zaken.

Zo werkt de printer
In de eerste plaats is het slim om kennis op te doen over de manier waarop de 3D printer werkt. Het is goed om te weten dat er verschillende materialen zijn om mee te printen. Vooral plasticsoorten zoals PLA en ABS worden veel gebruikt. Daarnaast zijn er meer en meer andere mogelijkheden. Hout, metaal en nylon komen bijvoorbeeld ook regelmatig voor. Hier heb je dan wel specifieke printers voor nodig die deze materialen aankunnen. Het is dus zaak om te kiezen voor de printer die aansluit bij het type ontwerp en het soort materiaal dat jij wenst.

Zo kan je ermee ontwerpen
Natuurlijk wil je de 3D printer vooral gebruiken om je ontwerpen mee uit te werken. Dit in eigen hand kunnen houden geeft een goed gevoel. Bovendien ben je goedkoper uit dan wanneer je het aan een ontwerpbureau moet uitbesteden. In dat opzicht is het goed om te weten welke software je kan gebruiken. Ook is het goed om te weten hoe je met sjablonen en voorgeprogrammeerde ideeën aan de slag kan gaan. Dit vormt in veel gevallen een goede basis voor wat jij met je printer wil gaan doen. Dit kan je zelf allemaal goed uitvinden.

Zo zet je hem naar je hand
Tot slot is het goed om te weten dat er een belangrijk onderscheid is in twee groepen printers. Enerzijds is er de 3D printer die kant-en-klaar uit de verpakking komt. Anderzijds is er het zelfbouwmodel. Wie kiest voor zelfbouw kan de printer in grote mate naar eigen inzicht inrichten. Dat betekent dus ook dat je de printer naar je hand kan zetten. Je kan er de ideeën mee uitwerken die je altijd al in je hoofd had. Alleen al om die reden is dit natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Het is goed om kennis over deze varianten op te doen.

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met een van onze 3D printer experts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here