Een Ultimaker 3D printer in elkaar zetten

0
994

Een 3D printer van Ultimaker is een specifieke printer. Dat komt doordat de fabrikant zich onderscheidt door zelfbouw voorop te zetten. Het is het soort printer dat je gemakkelijk zelf kan ontwikkelen. Daardoor is er ook een flinke mogelijkheid om de printer aan te passen aan de wensen die je zelf hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan bepaalde zaken die van belang zijn met het oog op het gebruik. Alleen al om die reden is het daarom dus ook interessant om ermee aan de slag te gaan. Het is goed om meer over de mogelijkheden te leren.

De printer goed leren kennen
De 3D printers van Ultimaker leren je ook meer over de techniek. Dit is namelijk een bijkomend voordeel van het zelf opbouwen van de printer. Je leert daardoor precies kennen wat de verschillende onderdelen zijn en welke functie deze hebben. Dat is een ander verhaal dan de kant-en-klare printers die je alleen aansluit en direct werken. Het helpt je bijvoorbeeld beter begrijpen welke mogelijkheden er allemaal liggen. Zo kan je gemakkelijker de grenzen van het ontwerp opzoeken. Dit geeft je als gebruiker van de printer dan ook weer allerlei nieuwe mogelijkheden. Alle reden om dit te willen.

Gemakkelijk toevoegen en weglaten
Zeker waar het gaat om innovatie is de 3D printer van Ultimaker een aanrader. Je kan die nieuwigheden namelijk gemakkelijk doorvoeren op je eigen printer. Zonder dat je daar een geheel nieuwe printer voor hoeft te kopen. Dat maakt het dus ook een stuk gemakkelijker om bij te blijven. Mochten er elementen zijn waar je niets mee kan, dan kan je die ook net wat gemakkelijker weglaten. Daardoor wordt de printer dus ook precies zoals jij dat voor ogen hebt. Dit komt de vorm waarin je de printer gebruikt ook sterk ten goede. Daar haal je meer uit.

Voor de vele soorten gebruikers
Er zijn vele soorten gebruikers die gemakkelijk met de Ultimaker kunnen werken. Dat gaat bijvoorbeeld om ondernemers die in allerlei branches actief zijn. Het kan echter ook een heel ander soort gebruiker zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een 3D printer in het onderwijs. Ook designers kunnen er goed mee overweg. Dit is juist ook zo vanwege de mogelijkheden om de printer op te bouwen zoals ze dat zelf willen. Al deze zaken zijn aantrekkelijk. Het is ook zeker aan te raden om zelf eens de mogelijkheden te verkennen. Dit geeft veel inzicht.

 

Lees verder: Prusa mk3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here