Hulpmiddelen om incontinentie problemen op te lossen

0
971

Wanneer je last hebt van incontinentie problemen kan dat erg vervelend zijn. Je zult je misschien beperkt voelen in wat je allemaal kan doen. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn verschillende hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat jij alsnog alles kan doen wat je graag zou willen.

Soorten van incontinentieproblemen

Incontinentie problemen zijn er in veel verschillende soorten. De oorzaken kunnen verschillen en de heftigheid ook. Het kan zijn dat het is ontstaan door ouderdom. Vaak is dit de meest voorkomende reden. Aandrangincontinentie betekent dat je constant het gevoel hebt dat je moet plassen. Dit gevoel kan erg vervelend zijn. Wanneer je dan naar het toilet gaat is er geen urine.

 

Een andere vorm is stressincontinentie. Dit komt voor als er teveel druk is op de buik. Bij die druk komen er dan enkele druppels urine vrij. Dit kan zijn bij lachen, niezen of andere natuurlijke dingen. Dit komt het vaakst voor bij vrouwen. Wanneer mannen er last van hebben is het vaak door een operatie aan de prostaat.

 

Overloopincontinentie is weer een andere vorm. De blaas is dan in dusverre uitgerekt dat er geen seintje meer komt naar de hersenen. De urine loopt er dan uit wanneer de blaas vol is. Wanneer u hier last van heeft is het het verstandigst contact op te nemen met een huisarts.

Prettige hulpniddelen

Wanneer je last hebt van incontinentie problemen zijn er verschillende hulpmiddelen. Incontinentiemateriaal van Depend.nl is bijvoorbeeld een goede optie. Het zijn vaak verbanden die urine kunnen opvangen. Je ziet het niet door u kleding heen zitten. Er zijn verschillende formaten en verschillende diktes. De dikte zorgt voor een beter absorptievermogen. Het kan een oplossing zijn voor zowel mannen als vrouwen. Wanneer je zoveel last hebt dat dit niet genoeg is, zou de huisarts je naar verschillende dingen kunnen doorverwijzen. Een katheter zou ervoor kunnen zorgen dat je nergens meer last van hebt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here