Massief houten tafel maken

0
1080

Het maken van een massief houten tafel kan een leuk project zijn! Om dit goed te kunnen uitvoeren heb je houten onderdelen nodig. Deze kun je zelf op maat zagen door een massief houten paneel te bestellen, of je kunt ervoor kiezen om deze direct op maat te laten zagen. Mocht je voor een massief eiken paneel gaan, dan kun je hier ook de benodigde houten poten uit zagen. Ga je liever voor een ander materiaal als onderstel? Dan dien je hier al rekening mee te houden bij het bestellen van de juiste afmeting van het houten paneel.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Bij met maken van een massieven houten tafel is het belangrijk om bij het begin te starten. De eerste stap hiervan is het uitzoeken van de gewenste houtsoort die je voor de houten tafel wilt gaan gebruiken. Populaire houtsoorten zijn eikenhout, beukenhout en kersenhout. Iedere houtsoort heeft een andere structuur en heeft daarom een andere look-and-feel. Het is daarom van groot belang dat jij op voorhand al een keuze maakt welke houtsoort jij wilt gaan gebruiken. Vaak is niet iedere houtsoort eenvoudig in te passen in jouw interieur. Mede daarom kun je kleine samples aanvragen om deze naast jouw huidige interieur te houden. Hierdoor weet je zeker dat de gekozen hout kleur past bij jouw interieur. Vervolgens kun je gaan kijken naar welk onderstel de voorkeur krijgt. Hoewel veel mensen voor houten X poten kiezen, is de keuze tot een stalen onderstel ook zeker het overwegen waard.

 

Waar de houten panelen bestellen

Hoewel het aantal aanbieders gigantisch is, zijn er wel degelijk verschillen te zien tussen leveranciers. Niet alle houtsoorten hebben dezelfde prijs per m2 en daarnaast is er per houtsoort ook nog diverse gradaties onderling. Hoewel massief eikenhouten tafels erg gewild zijn, is beukenhout ook zeer geschikt voor het maken van jouw houten tafel. Beukenhout is namelijk eenvoudig te bewerken en heeft net als eikenhout een hoge draaglast. Veel bouwmarkten bieden ook houten panelen aan tegen een relatief goedkope prijs. Echter hoeft dit niet te betekenen dat deze houten panelen ook geschikt zijn voor jouw houten tafel. Lees je op voorhand in voordat je begint met het maken van jouw eigen houten tafel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here