Welke creative agency heb je wanneer nodig?

0
843

We leven in een digitaal tijdperk waar de wereld veelal draait om alles wat zich op het internet afspeelt. En wat belangrijk is en zich niet op het internet afspeelt is te vinden op dit zelfde internet. Door de komst van deze tijd zijn veel verschillende nieuwe banen ontstaan. Grafisch designers, webdevelopers, copywriters, social media managers. Voor ieder gedeelte van het internet is er wel een beroep te bedenken. De bedrijven die zich hierin specialiseren gebruiken vaak de Engelse term voor hun bedrijf en noemen zichzelf creative agencies ofwel creatieve bureaus. Er zijn er een aardig aantal, welke heb je nu eigenlijk nodig?

Design agency

De eerste agency die we noemen kennen we het langst, de design agency. Een design agency specialiseert zich in niets anders dan grafisch design. Design in de breedste zin van het woord, tegenwoordig. Of het nu gaat om een ouderwets logo of het design van je social media account, een design agency is de plek waar je moet zijn. Het pakken van het oog van de klant is belangrijker dan ooit. Een passend design is nu net zo belangrijk als het maken van een goed product of het leveren van een goede service. 

Advertising agency

De volgende agency is de advertising agency. Deze richt zich puur op de online adverteermogelijkheden die er zijn op het moment. En dit zijn er veel. Buiten de adverteermogelijkheden die voor de hand liggen zoals advertenties op andere websites, social media en in zoekmachines is er nog een hele wereld aan andere mogelijkheden om online reclame te maken. Denk bijvoorbeeld aan influencer marketing en gesponsorde content, ofwel advertorials. Een advertising agency schakel je in wanneer je betere resultaten wil krijgen uit het online adverteren en hiervoor een redelijk budget hebt samengesteld.

Branding agency

Een branding agency richt zich volledig op het merk van een bedrijf. Dat wil zeggen, hoe het bedrijf zich naar de buitenwereld communiceert tot in alle details uitgewerkt. Kleuren, geuren, lettertypes, alles wordt aan gedacht. Het belangrijkste is om normen en waarden te koppelen aan je bedrijf en daarmee verder te werken. Deze agency specialiseert zich in het brainstormen wat dit allemaal is voor jouw bedrijf en werkt dit in een net document uit. De branding agency is dezer dagen een belangrijke partner voor startende bedrijven.

Digital agency

Een digital agency is een bedrijf wat veel verschillende creative agencies onder één dak trekt. Het is een overkoepelende naam voor het geheel. Het kan dat een digital agency een branding agency en design agency in één is, het kan ook nog andere

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here